Dynamon lahjakkuus muutti Milanoon

Kauden toisen puoliskon aikana brasilialainen lisäsi kahdeksan muuta palloa tähän indikaattoriin, ja 19 ottelulla 24 ottelussa tuli toiseksi paras A-1983/84-sarjan tulostajien joukossa, vain yhden ranskalaisen Platinin takana. Italiassa ei kuitenkaan ollut mahdollista saavuttaa jotain merkittävää Zicoa Udineseen kanssa – ensimmäisellä kaudella Friulesi sijoittui yhdeksänneksi, ja toisessa he olivat vielä pienemmät – kahdestoista.

Andrey SHEVCHENKO – 11 maalia

Miksi Ronaldo on parempi kuin Shevchenko, Maradona ja muut Serie A-legendat

Dynamon lahjakkuus muutti Milanoon Euro-kauden 1998/99 ilmiömäisen onnistuneen jälkeen. Ukrainalaisille Rossoneri maksoi 25 miljoonaa dollaria ja monien yllätyksenä pystyi nopeasti ja helposti sopeutumaan uuteen ympäristöön. Tämän seurauksena Shevchenko tuli turnauksen päiväntasaajalle 11 tavoitteen kanssa.

Mestaruuden toisessa osassa Andrein esitys tuli vieläkin vakavammaksi – hän erottui vielä 13 kertaa. Tämän seurauksena Shevchenko oli vuoden 2000 kauden paras maalintekijä 24 ottelussa Serie A: ssa, mutta hänen Milanonsa sijoittui vain kolmanneksi, menettämällä 11 pistettä voittoisa Lazioon ja 10 pistettä toiseksi Juventukseksi.

Siirtoikkuna Espanjassa ja muissa maissa (ainoa poikkeus on Italia, jossa junien lopullinen kosketus voidaan tehdä helmikuun 18. päivään saakka) suljetaan tämän kuukauden viimeisenä päivänä. Topklubit pääsevät eroon varauksesta, kun taas keskimääräiset klubit yrittävät myydä tähtitaiteilijoita kannattavammiksi.

Barcelona: nousta syvyyksistä

Huhuja liioitellaan aktiivisesti siitä, että Blaugrandas-portin Jasper Silessenin hollantilainen vartija muuttaa työpaikkoja ennen helmikuun alkua. Kaksikymmentäyhdeksänvuotias maalivahti on täysin tyytymätön korvikkeen asemaan, mutta Jasper suostui vapaaehtoisesti olemaan vaihtaja Kataloniassa, joten hän oli hysteerinen kaksi ja puoli vuotta sitten.