Se ei ole ensimmäinen kerta

Liverpoolin hyökkäyksen maaginen linja lämpensi ensimmäisellä puoliskolla, kun Oks ei pystynyt leikkaamaan palloa tyhjään verkkoon, joka jo löi Edersonia. Ja toisella puoliskolla Salah toi toisen salaman hyökkäyksen loppuun, minkä jälkeen Pep joutui hieromaan kaljuaan paikallaan, ja hänen pelaajansa laskivat aikaa, kunnes viimeinen pilli kentällä.

Man City Guardiola on kaukana Premier Leaguein historian parhaista joukkueista. Siksi menetetty Liverpool Photo: MCFC, Sky Sports

Se ei ole ensimmäinen kerta, kun tämä on tapahtunut Guardiolan kanssa eurooppalaisissa kilpailuissa: hänen Bayerninsa Citystä sai 23 maalia ja teki vain 12 viimeisen viiden kahden pelin sijoituksessa Mestarien liigassa. Puuttuneet pallot sopivat usein 15-20 minuutin segmenttiin, kun Pepa-joukkue ottaa pallon ulos verkosta ensimmäistä kertaa, vain murenee silmiemme edessä. Katalaani joutuisi tarkistamaan lähestymistapaansa taktisiin kaksinpeleihin pudotuspeleissä, mutta tällä kaudella hän teki kaiken tavalliseen tapaan.

Kyllä, hän on yksi nykypäivän jalkapallon neroista ja päälliköstä kaikessa, joka koskee hyökkäävää peliä. Hänen ”Citystään” hyökkäys alkaa maalintekijästä, Otamendi toimii syvänä pelimiehenä, ja tarve täyttää suorat velvollisuudet puolustajien kanssa ei useinkaan synny lainkaan – joukkueella on aina aloite. Ainoastaan ​​jokaisella suunnitelmalla on virhe, ja Pep ei ole säilyttänyt varauksiaan Barca-päivien jälkeen. Hän asuu ihanteellisessa maailmankaikkeudessaan, ja hänelle, kuten egoistille, on tärkeää, että joukkue voittaa joko haluamansa tai ei lainkaan voittaa.

Kun hänen tiiminsä tekee kaikkensa, he pelaavat näyttävintä ja houkuttelevinta jalkapalloa Euroopassa. Kun jotain menee pieleen, ne näyttävät yllättävän naiiveilta ja avuttomilta. Otteluissa Liverpoolia vastaan ​​tämä näkyi kyvyttömyytenä säätää epämiellyttävän vastustajan taktiikkaa ja reagoida tapahtumaan. Salahin tavoitteen jälkeen “kaupunki” putosi lopulta ja pystyi järjestämään vain yhden tavoitteen omaan verkkoonsa.