Dani Alves: ‘Jos voitat ilman vaivaa, voitat ilman kunniaa ollenkaan’

Alves on palannut asumaan kotimaahansa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän lähti Bahiasta teini-ikäisenä vuonna 2002. Monet brasilialaiset tähdet palaavat nauttimaan muutaman vuoden mukavuudesta ennen kuin ripustavat saappaat, mutta hän antaa sen nopeasti levätä. “Rakastan haasteita”, Alves sanoo hymyillen. ”Rakastan sitä, kun kukaan ei usko, että asioita tapahtuu, ja menet sinne ja teet sen. Se on intohimoni. Se sytyttää liekin sisälläni. ”

Toistaiseksi kaksi haastetta pitävät liekin palavana: hänen halunsa palauttaa São Paulo heidän entisiin loistoihinsa ja lopulta pyrkimyksensä voittaa maailmancup vuonna 2022.Alves on 39-vuotias turnauksen alkaessa, mutta hän on erittäin vakavasti pääsemässä Qatariin. “Se on unelmani”, hän sanoo.

Alves syntyi Juazeirossa, 2000 km pohjoiseen Brasilian suurimmasta kaupungista, mutta São Paulo on osa syytä rakastua jalkapalloon. “Olen ollut São Paulon fani lapsestani asti”, hän sanoo. ”Olen aina halunnut olla mestari ja São Paulo oli mestareita, Bet 365 mestareita, mestareita. Isäni oli myös São Paulo -tiimi, amatöörijoukkue. Hän laittoi maatilojen pojat yhteen leikkimään. ” Pelatessaan kyseisessä joukkueessa Alves jäljitteli Cafua, joka auttoi São Pauloa voittamaan peräkkäin Libertadores- ja Intercontinental Cup -tunnukset vuosina 1992 ja 1993. “Lapsuuden sankarini oli isäni ja toinen, Cafu, pelatun sijaintinsa vuoksi, hänen tarinansa takia.Pidän tarinasta enemmän kuin pelaamisesta. Cafun tarina sinnikkyydestä on vitun hämmästyttävä. Se antoi minulle paljon toivoa. ”

Paikallinen iso klubi Bahia otti hänet poikana, ennen kuin hänet viskasi Sevillaan 19-vuotiaana.” Se oli erittäin nopeaa ”, hän muistelee. ”Pelasin puolitoista mestaruutta Bahiassa ja menin. Se oli urani vaikein jakso. Tulin pelaamalla jokaista peliä en edes olemaan penkillä. Se oli iso shokki. Kuulin kuitenkin varhain, että vaikeina aikoina opit todella, keitä ihmiset ovat, ottavatko he askeleen eteenpäin vai taaksepäin. Löysin aina tavan saada tuloksia pikemminkin kuin etsiä tekosyitä. Aloin tehdä enemmän ymmärtääksesi mitä valmentaja halusi. Halusin selvittää, mitä minun tarvitsi tehdä vastatakseen odotuksiin.Ja päädyin nauttimaan upeasta ajasta Sevillassa. Muutimme yhdessä joukkuetoverini kanssa Sevillan historiaa. ”Juninho:” En olisi pitänyt jättää englantilaista jalkapalloa, kun tein sen. ”Lue lisää

Kaikki nämä vuodet myöhemmin voittamalla ensimmäisen Uefa Cup -finaalin Middlesbrough’ta vastaan ​​vuonna Vuosi 2006 on hänen suosikki saavutuksensa. “Urani paras hetki oli, kun voitin ensimmäisen tittelin Sevillan kanssa”, hän sanoo. ”Saapuessani joukkue taisteli putoamista vastaan. Osallistuminen tähän jälleenrakentamiseen on tunteiden ekstaasi. Näet kaikkien itkevän, ihmiset onnellisia kaupungissa. Tarina alkoi kirjoittaa.Osallistuminen siihen on sensaatiomaista. ”

Menestys Sevillan kanssa auttoi häntä varmistamaan siirtymisen Barcelonaan. “Sieltä pääsin maailman jalkapallon halutuimmalle paikalle, ei pelkästään heidän omistamiensa pelaajien, vaan identiteetin, pelinsä laadun ja jalkapalloon tuoman arvon vuoksi. He todella taistelevat sanasta “jalkapallo”. Se oli koulu, se on koulu, ja se tulee olemaan jatkossakin jalkapallokonseptien koulu. En ole koskaan nähnyt mitään sellaista. Minulla oli tarjouksia muilta Bet365 suurilta klubeilta, mutta ne eivät tarjoaneet minulle mahdollisuutta rakentaa jotain uutta. Barcelona oli siinä siirtymässä. Ronaldinhon jälkeen he putosivat vähän ja halusivat palata entisiksi.Olen jo tehnyt historiaa osana klubin jälleenrakentamista, joten halusin tehdä sen uudelleen. ” Facebook Twitter Pinterest Dani Alves ja Neymar Barcelonassa. Valokuva: uudetvedonlyontisivustot.com

Hän näkee tehtävänsä São Paulon kanssa samassa valossa. Klubi ei ole voittanut liigaa vuodesta 2008, eikä se ole asettanut käsiään hopeaesineisiin vuodesta 2012 lähtien. Niiden palauttaminen tälle tasolle on hänen intohimoinen projekti. “Olen tullut São Pauloon kertomaan tarinan fanista, joka on tullut pelaamaan tukemassaan klubissa. Ja kuka taistelee tämän klubin puolesta enemmän kuin mikään muu fani. Teen jotain, jota kukaan muu fani ei voi. Olen siellä, kentällä tuen ja soitan samanaikaisesti. Pelaan klubissa, jossa haaveilin.São Paulo on ainoa klubi, jossa pelaan, koputan puuhun, jos he menevät toiseen divisioonaan. ”

Kun klubi paljasti Alvesin elokuussa, hänet tervehdittiin sankariksi, hän sai 45 000 ihmistä Morumbin stadionilla ja antoi Kakán No 10 -paidan. Hän on pelannut enimmäkseen ilmaista roolia keskikentän keskellä. “Olen satunnainen puolustaja, joka pelaa yhdistelmäpeliä. Mutta täällä – Brasilian jalkapallon ominaisuuksien, joukkueen pelitavan ja monta kertaa joukkuetovereiden takia – sinulla ei ole niin paljon [lyhyt syöttö] yhdistelmiä. Jos pelaan 20 vuoden ajan tehdyssä asennossa, en voi puuttua niin paljon peliin.

“Kun olen mukana, autan joukkuetoverini parantumaan. Se on ollut koko urani ajan – Bahiassa, Sevillassa, Barcelonassa, Juventuksessa ja PSG: ssä.Noilla klubeilla on ollut historia siitä jonkin aikaa. Täällä valmentaja muuttuu koko ajan ja yrität aina sopeutua omaan valmentajaasi. Keskiasennossani olen parempi joukkuetovereilleni. Tulen olemaan vilpitön, olen luonut uuden tavan pelata puolustajana. Ei väärää vaatimattomuutta. Sopeudun aina joukkuetoverini kanssa. Jos ne ovat leveitä, menen keskelle. Jos he hyökkäävät, autan hallintaa. Jos pallo on toisella puolella, työnnän sisään. Pelaan takana olevana luovana keskikenttäpelaajana.

“Barcelona antoi minulle tämän ymmärryksen. Kun pelasin Xavin tai Rakiticin kanssa, siellä oli aina pelaaja, joka kontrolloi peliä. Jos olin leveä, Xavi tai Rakitic olivat takanani.Kun näen heidän pelaavan, ajattelin: “Kun sinulla on laituri, joka pysyy leveänä, sinun on pysyttävä hallinnassa.” São Paulossa haasteena on pystyä ymmärtämään joukkuetoverini ja yhdistämään heidät sekä mahdollinen. ”

Onko Guardiola kupoli jotain vastaavaa Raheem Sterlingin kanssa Manchester Cityssä? “Sama asia. Sinun on tietysti oltava pelaajia sen toteuttamiseksi. Jos toteuttajat eivät ole niin hyviä, laatu ei ole niin korkea. Mielenkiintoisinta on, että Pep onnistuu aina löytämään laatua. Siksi pelaajat erottuvat hänestä aina. ” Facebook Twitter Pinterest Dani Alves PSG: n toiminnassa. Valokuva: Franck Fife / AFP / Getty

Alves ei rajoitu parantamaan joukkuettaan kentällä.Hän haluaa auttaa klubiaan ja koko Brasilian jalkapalloa. ”Klubien on yritettävä luoda kollektiivinen pelaajan identiteetti. Brasilian jalkapallon on keksittävä itsensä uudelleen tältä osin. Yksilöllisen laadun vuoksi en ole koskaan nähnyt sen kaltaista maata. Joka vuosi on lukemattomia laatupelaajia. Mutta näet paljon yksilöllisyyttä. Ei ole klubeja, jotka ovat loistavia pitkään kollektiivisen pelinsä vuoksi.

“Jos sinulla on selkeä idea, et todennäköisesti vaihda johtajaa joka vuosi. On klubeja, joilla on kaksi tai kolme valmentajaa vuodessa. Se on hulluutta. Et koskaan luo vakautta. Suunnittelua on parannettava. Sinun täytyy tehdä tärkeitä valintoja ja todella tukea niitä. Se luo vakautta klubin ja joukkueen sisällä. Meidän tulisi heijastaa eurooppalaisia ​​klubeja, jotka luovat identiteetin.On harvinaista nähdä suurta eurooppalaista klubia, että yksi vuosi taistelee tittelistä ja seuraava taistelee putoamisen välttämiseksi. Koska seurat ovat vakaita. São Paulolla on loistava identiteetti klubina, joka välittää todella akatemiastaan, mutta he eivät välitä siitä kollektiivisella tasolla. Haluan tuoda vähän kokemusta, jonka minulla oli ulkomailla siitä, miten voit tehdä klubista paremman. ”Grêmio-akatemian sisällä, Brasilian kirkkaimpien nuorten jalkapalloilijoiden koti. Lue lisää

Hän ei ole ainoa. Viime kuukausina Filipe Luís, Rafinha, Ramires ja Luiz Adriano ovat palanneet Brasiliaan. “Se kertoo sinulle, että Brasilian jalkapallo on kehittymässä”, Alves sanoo. “Klubit tuovat mukaan pelaajia, jotka ovat rakentaneet suuren uran ja houkuttelevat silti Euroopasta kiinnostusta.Jotkut heistä ovat ystäväni ja tietävät voivansa tuoda paljon Brasilian jalkapalloon ja auttaa nuorempia pelaajia elämässään. Täällä Brasiliassa sinun on oltava henkisesti vahvempi kuin missään muussa paikassa kaikkien vaatimusten vuoksi. Kaikki muuttuu meemiksi, vitsi tai mikin ottamiseen. ”

Alves pitää itseään positiivisena roolimallina nuorille pelaajille. ”Tarvitset esimerkkejä toimiakseen peilinä. Brasiliassa on paljon esimerkkejä, jotka ovat esimerkiksi sumuisia peilejä. He tarvitsevat enemmän ammattimaisia ​​esimerkkejä siitä, kuinka kunnioittaa ammattia, kunnioittaa jalkapalloa ja sen sääntöjä, kunnioittaa uraansa korkean tason ammatina.Se on hieman ajatuksemme palata takaisin Brasiliaan. ”

Sen lisäksi, että Alves oli mahdollisuus osallistua jälleenrakennusprojektiin, houkutteli São Paulon tarjous sopimuksesta, joka on voimassa joulukuuhun 2022 asti. Hänen allekirjoitustaan ​​jahtaavat eurooppalaiset seurat tarjosivat vain 12 kuukauden sopimuksia. “Halusin, että vakaus pystyy taistelemaan unelmastani, joka pelaa 2022: n maailmanmestaruuskilpailuja. Muut seurat eivät uskoneet potentiaaliini. He luulevat, että minulla ei ole enää mitään tarjottavaa. Näytän, että jos olet valmis maksamaan hinnan, voit tehdä mitä haluat. ” Facebook Twitter Pinterest São Paulon fanit saapuivat suuressa määrin toivottamaan Alvesin kotiin elokuussa.Valokuva: Nelson Almeida / AFP / Getty

Onko brasilialainen yhteiskunta muuttunut hänen lähdön jälkeen? ”Näen joitain parannuksia ja joidenkin virheellisten asioiden jatkumista. Korruptiota ja väkivaltaa esiintyy kaikkialla, mutta ne ovat täällä suurempia maan koon, väestön koon ja köyhyyden vuoksi. Olemme hieman itsekäs maa. Ihmiset eivät välitä muista tarpeeksi. Se on aina “minä”, ei koskaan “me”. Mutta kukaan ei asu kuten Brasilia. Olemme kansa, joka vaikeuksista huolimatta nauttii maailmasta enemmän kuin mikään muu. Ihmisten tulisi keskittyä maan uskomattomiin asioihin.Siitä hetkestä lähtien, kun alat ajatella ihmistä sen sijaan, mitä he tekevät ja mitä he voivat tarjota sinulle, asiat alkavat olla entistä huolehtivampia. ”

Ennakkoluuloja on tullut viime aikoina jalkapallossa, Alves koki omakohtaisesti Villarrealissa vuonna 2014. Hänet heitettiin seisomalta banaani, jonka hän otti ja söi. Kysyttäessä siitä, miten rasismin ongelma voidaan parhaiten kohdata, hän ei vaikuta liian toiveikkaalta. “Se ei tule koskaan loppumaan. Mitä vähemmän merkitystä annat sille, sitä paremmin asut. Vähemmän merkityksen antaminen ei ole hyväksymistä. Et voi hyväksyä sitä, että ihmiset nöyryyttävät sinua. Kun tein sen [söin banaanin], he loivat kampanjan. Sanoin: ”Anteeksi, en halua osallistua kampanjoihin, joilla ei saavuteta mitään.” Tieto on hetkellistä.Ihmiset unohtavat sen jälkeen. ”

Hän ei myöskään usko, että klubien rankaiseminen on tie eteenpäin. “Kuinka aiot rangaista klubia yhden ihmisen, 10 ihmisen, 50 ihmisen toiminnasta? Se ei olisi reilua. Olisi reilua, jos saisit tekijän kiinni ja rankaisit heitä. Jalkapallossa, kuten millään muulla alueella, ei ole tilaa rasisteille. Sinun täytyy tunnistaa syyllinen ja rangaista heitä. Loput eivät ole syyllisiä. ”

Alves toivoo hänen energiansa vaikuttavan positiivisesti ympäröiviin ihmisiin, mutta aliarvioivatko ihmiset häntä hänen seurakuntansa vuoksi? “Jos he tekevät, se on heidän ongelmansa. Tärkeää on se, mitä annan ihmisille. Haluan ihmisten pitävän hauskaa, hymyilemästä. Joskus ihmiset ovat liian katkeria. Tavoitteenani on aina antaa parhaani ihmisille. Olen ehkä hullu, mutta olen hyvä hullu.Haluan kaikkien olevan onnellisia. ” Facebook Twitter Pinterest Dani Alves juhlii Copa América -pelaajansa kanssa turnauspalkinnon. Valokuva: André Penner / AP

Tähän mennessä hän on potkaissut jalkapallokengänsä ja nojautunut istuimelleen antaen pitkiä, mutkittelevia vastauksia mistä tahansa kasvavasta aiheesta. “Minulla on paljon teorioita”, hän sanoo. ”Uskon, että jos elämäsi seuraa suoraa linjaa, sinulla on kuollut elämä. Elämän on oltava värähtelevää ja sinun on yritettävä tehdä nousut suurempia kuin alamäet. ”

Ylös- ja alamäkiä koskevassa asiassa Alves valittiin turnauksen pelaajaksi, kun Brasilia voitti Copa Américan kotimaalla. , silti se oli outo turnaus, jota heikensivät matalat läsnäolot, huonot kentät ja huonovointinen väkijoukko. Vaikuttaako tuo negatiivisuus pukuhuoneeseen? “Ei.Venezuelan ottelu [0-0 tasapeli, jonka jälkeen heidät lyötiin] oli parempi kuin jotkut hävinneistä peleistä, mutta ihmiset eivät halua tietää, koska tulos oli tasapeli. Ponnistelullasi ei ole merkitystä; sinun on saatava tulokset. Aloimme ajatella: ”Mikä on lopullinen tavoite?” Voittaa Copa América. Meidän täytyy käydä läpi vaiheita. Emme käy läpi tupakoimalla sikaria ja juomalla samppanjaa. Ei ystäväni. Ei. Sinun täytyy ralar a bunda no chão [kaapia pyllysi lattialle].

“Se kaksinkertaisti luottamukseni joukkueeseeni. Tiesin, ettei mikään ravista meitä. Joukkue tiesi mitä se teki. Sillä on merkitystä. Jos voitat Venezuelan ja häviät välierän Argentiinalle, olet kusessa. Sanoimme: “Ole rauhallinen. Tulosta ei tullut.Hengitä syvään ja seuraavaan. ”Se on suuren puolen kypsyys.” Brasilia irtoaa Neymarin epätasapainosta voittaakseen Copa América | Jonathan Wilson Lue lisää

Kun titteli oli voitettu, monet Brasiliassa ehdottivat joukkueen menestyvän paremmin Neymarin poissaolon vuoksi. Alves ei edes viihdytä tätä teoriaa. Hän pilkkaa ja epätavallisen tavallisesti hukkuu väliaikaisesti sanoista. “Nuo ihmiset eivät tiedä mitään jalkapallosta”, hän sanoo, kun hänen alkuperäinen inhonsa on ohi. “On mahdotonta, mahdotonta, mahdotonta, mahdotonta, että Seleção on parempi ilman erityistä kaveria, kuten Ney.”

Nyt Alvesin silmät kiinnittyvät tiukasti kaikkien suurimpaan palkintoon. “Menen sen unelman jälkeen olemaan mestari, päättämään aikakauden Brasilian maajoukkueen kanssa auttaakseni maani palaamaan kärkeen.Tiedätkö mikä motivoi minua eniten? Kun kaikki eivät enää usko minuun. Kun he sanovat: “Tämä kaveri on arvoton, tämä kaveri ei voi pelata keskikentällä, ei voi tehdä sitä tai toista.” Odota vain. Matkalla sinne aion työskennellä kuin filho da puta, kuten olen tehnyt koko elämäni. Siksi tulin tänne. Olin mukava Euroopassa, mutta pidän epämukavuudesta. Mikään elämässä ei ole helppoa. Jos haluat saavuttaa tavoitteet, sinun on tehtävä vaivaa. Ellei isäsi omistaa joukkuetta – kun isäni juoksi São Pauloamme, olen aina pelannut ja pelannut edestä. ”

Hänen oman kehitystiiminsä ulkoasusta huolimatta tämä ajaminen on kantanut hänet isänsä São Paulo -tiimistä todelliseen asiaan.Muutama päivä sitten hän sanoo: “[São Paulon johtaja Diego] Lugano tuli ja kysyi minulta:” Kuinka on mahdollista, että tämä pieni runko, nämä laihat jalat, ovat voittaneet enemmän titteleitä kuin mikään muu jalkapallohistoriassa? ” että se ei ole minun ruumiini, se on minun sieluni. Kehoni saattaa näyttää hauraalta, mutta se on täällä ja täällä “, hän osoittaa päähänsä ja lyö oikean kämmenensä sydämensä yli.

” Menestys antaa parhaansa. Saavutus riistää itseltäsi asiat päästäksesi sinne, missä suuret nuoret pyrkivät olemaan. Sinun on sanottava: “Olen täällä, keskittynyt. Panen silmäykseni päälle, eikä mikään vie minua pois. ”Joskus elämässäsi olet ollut kuuro, tyhmä ja sokea ja antanut sielusi kantaa sinua lähemmäs tavoitteitasi. Jos voitat ilman uhrauksia ja vaivaa, voitat ilman kunniaa ollenkaan. ”