5 päätelmää CSKA-derbistä – Spartak

Andrei Kleschenok tiivistää vaikutelman Premier League -sarjan 19. kierroksen keskiottelusta.

Ero lähestymistavoissa
Ensimmäinen on tyylien, sisällön, filosofian ja yleisesti – lähestymistapojen ero kahdelta Moskovan klubilta. Spartak-joukkue vastusti “armeijan miesten” selkeitä ja asetettuja komentotoimia yksittäisten esiintyjien henkilökohtaisen taiton laskemisella – ja menetti. Lisäksi asia ei ole edes yksilöllisen osaamisen puute – punavalkoisten johtajilla on tarpeeksi sitä kotimaisille saavutuksille – eikä pahamaineinen ja pitkätieteinen maksimi pelkästään taistelujen turhuudesta. Asia on yksinkertaisesti se, että sellaiset soturit, jotka kykenevät itsenäisesti päättämään ratkaisevan taistelun lopputuloksesta Spartakissa, eivät riittäneet palaamaan mestarikilpailuun.

Seurauksena kävi ilmi, että Spartak hävisi kaikkialle – hävisi paljon joukkuepelissä ja punavalkoisten hyökkäysten johtajat näyttivät paljon heikommilta kuin heidän punaisen sinisen kollegansa. ”CSKA” menetti Promen liikkumisvapauden Arrigo Sacchin parhaiden perinteiden mukaisesti: ei henkilökohtaista peliä, mutta jatkuvaa avaruushyökkäystä. Seurauksena hollantilainen, joka otti jatkuvasti palloa hyökkäyksessä, ei pystynyt puristamaan mitään mielikuvituksellisesta toiminnastaan. Samat sanat voidaan lukea Popoville, bulgarialainen dispetteri osoitti vain kerran parhaat ominaisuutensa: ensimmäisen puoliajan puolivälissä hän teroitti kuuluisasti Melgarejon, mutta Paraguayn rekrytointi laskeutui Schennikoviin.

Spartak-pelin puute
Kerran Dmitry Alenichevin saapuessa päävalmentajaksi seurasi äänekäs lausunto perinteiden palauttamisesta. Lähempänä mestaruuskilpailun loppua voidaan tiivistää, että Spartakin merkkinen stenochka, kruunumarginaalin on odotettava. Jopa Alenichev, joka oli yksi viisaimmista venäläisistä pelaajista pelikaudella, ei kyennyt panemaan hoikkaan joukkuepelin yhteen kauteen. Toivotaan, että Fedunilla on tarpeeksi kärsivällisyyttä mestaruuskilpailun lopussa: Siitä huolimatta Alenichev ei ole pari Yakiniin tai Emeryyn – todellinen “Spartak”.