Dinamo ja Shakhtar kärsivät kilpailun puutteesta

Viime aikoina “toisen luokan” (Kreikka, Tšekin tasavalta, Unkari, Kypros) epätyydyttävistä merentakaisista mestaruuskilpailuista on nyt tulossa kultakaivos, koska ne maksavat siellä ainakin rahaa. Kukaan ei ole yllättynyt Uzhgorod-ryhmän purkamisesta – huhuja on levitetty jo yli vuoden ajan.

Tällä hetkellä Ukrainan mestaruuskilpailuihin osallistuu muodollisesti 14 seulaa, mukaan lukien Zaporizhzhya Metallurg, jonka kilpailijat saavat teknisiä voittoja viimeiseen kierrokseen saakka. Siksi UPL: n johto päätti helmikuun lopussa, että ensi kaudella turnauksen osallistujien määrää vähennetään 12: een ja mestaruuskilpailu järjestetään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen kuuden parhaan joukkueen tulosten mukaan mitalit pelataan, ja kuuden pahimman joukosta määritetään kaksi seiraa, jotka putoavat luokkaan.

Ainoa kysymys on, mistä saat ainakin 12 normaalisti toimivaa jalkapalloseuraa? Itse asiassa tällä hetkellä on vain 5 joukkuetta, joilla on enemmän tai vähemmän vakaa taloudellinen asema – Dynamo, Shakhtar, Zarya, Alexandria ja Vorskla. Loput ovat olemassaolon lakkaamisen partaalla tai ovat hyvin lähellä tätä.

Muutamassa vuodessa poliittinen ja taloudellinen epävakaus tappoi jalkapalloa Ukrainassa. Dinamo ja Shakhtar kärsivät kilpailun puutteesta, koska niissä ei voida edetä. Kyllä, ja emme puhu sävellyksen vahvistamisesta enemmän tai vähemmän lupaavien tai taitavien esiintyjien takia. Kuka menee maahan, jossa he eivät maksa, eikä oikeastaan ​​ole normaalia mestaruutta? Aikaisemmin Shakhtar oli hyvä näyttely – pelaajat muuttivat mielellään Donetskiin tarttuakseen tilaisuuteen valaista Euroopassa. Nyt Donetskin asukkaat pakotetaan leikkimään Lvivissä ja rajautuvat omiin varantoihinsa korvaamalla eronneen johtajan Alex Teixeiran akatemian tutkinnon suorittaneelta Viktor Kovalenkon kanssa.

Paras esimerkki tämän päivän Ukrainan jalkapalloilusta voidaan pitää Oleg Gusevin tavoitteena Dynamon ja Dnipron välisessä kokouksessa. Hän, kuten UPL: n ympärillä alkavat tapahtumat, aiheuttaa vain hermostuneita nauruja ja halua herätä nopeasti tästä kauheasta unesta.