Gruyichin profiili-asema on keskikenttäpelaaja

Kestävyyttä. Jo 19-vuotiaana Gruyich erottuu erinomaisesta kestävyydestään. Suurin osa Super League -otteluista Gruja pelasi kelloista kelloihin – hänet vaihdettiin vain kaksi kertaa. Korkean työkyvyn ansiosta Marco voi osallistua puolustukseen ja hyökkäyksiin, sulkea paikkansa ajoissa, jos pallo katoaa. Lisäksi Gruyich on hyvä valinta, toimii taitavasti rungossa eikä epäröi mennä puutarhaan tarvittaessa.

heikkouksia
Marcon heikkouksista – hidas nopeus. Etäisyydessä Gruyich voi kilpailla vastustajan kanssa jalkojensa pituuden vuoksi, mutta jalkapalloissa ääliö on tärkeä, ja serbilla on ongelmia hänen kanssaan. Gruja liikkuu hitaasti pallon kanssa, pelaa melkein askeleen. Serbian superliiga-tasolla se on anteeksiantava, mutta huippumestaruuskilpailuissa Marco vapautetaan pallosta muutamassa sekunnissa, jos hän ei oppia työskentelemään nopeammin hänen kanssaan.

Pelin tapa
Gruyichin profiili-asema on keskikenttäpelaaja, sopivin rooli hänen ominaisuuksilleen on nyrkkeily nyrkkeilyyn. Lisäksi Marco voi pelata klassista ”kymmenen” tai puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Serbian nuorten päällikkö komentaja Velko Paunovic totesi, että hän käyttää mieluummin Grujicia näytelmänä tai laitahyökkääjänä paljastaakseen hyökkäystaitonsa kokonaan.

Serbian asiantuntijat lempinimellä Grujic “uudeksi Matic” antropometristen yhtäläisyyksien vuoksi. Siitä huolimatta Marco pelaa hyökkäystä paljon paremmin kuin Matic, joten muut vertailut ovat tässä sopivampia. Paunovic kutsui Grujicia ”uudeksi Pogbaksi”, mutta Vlastimir Stevanovićin (serbialainen toimittaja ja Liverpool-fani) kevyellä kädellä Marco sai lempinimen “Serb Gerrard”.

Yksi Serbian superliigan parhaimmista avustajista
Nyt 19-vuotias Marko Grujic on upea Punaisen Tähden johtaja. Suurelta osin Marcon pelin ansiosta ”tähdet” hallitsevat kilpailijoita mestaruuskilpailussa ja ovat 25 pistettä edellä lähimmästä takaajasta, kun taas Ugu Vieira ja Aleksandar Katai ovat johtajia maalintekijöiden luettelossa. Vaativat serbialaiset fanit juhlivat peliäan: Gruja muuttui yleisön suosikiksi Partizanin kanssa järjestetyn Derby-tapahtuman jälkeen, kun hän napalm poltti kentän keskuksen ja tuhosi nykyisen mestarin puolustajat. Tuon ottelun jälkeen stadionin “Raiko Mitich” seisoo Marco-nimeä, kun “Zvezda” tarvitsee maalia.