Häntä kuvaa parhaiten Arsenalin ottelu Sheffield Unitediä

Fanit loukkaantuivat, mutta kukaan ei voinut valittaa Fair Play -palkintoa.

2. Arsene Wenger

Viisi tapausta, joissa jalkapalloilijat muistuttivat meitä siitä, mikä on “urheilullinen käyttäytyminen”

Arsene Wengeriä kutsutaan professoriksi taktisen tietämyksensä lisäksi myös todella herrasmieskäyttäytymisestä. Tietenkin, hän riideli monien ihmisten kanssa, mutta harvat pystyivät sanomaan hänestä mitään pahaa.

Häntä kuvaa parhaiten Arsenalin ottelu Sheffield Unitediä vastaan ​​FA Cupissa. Vuonna 1999 Nwanquo Kanu rikkoi virheellisesti sääntöjä, ja sen sijaan, että pallo palautettaisiin vastustajalle, hän lähetti pallon Mark Overmarsille, joka teki ratkaisevan maalin. Mutta pelin jälkeen Wenger … kieltäytyi hyväksymästä voittoa tarjoamalla Sheffieldille uusinnan. Hän suostui, ja toisessa ottelussa hävisi Arsenalille tuloksella 2: 1 – ja tässä huomattiin Overmars.

1. Paolo Di Canio

Paolo Di Canio oli erinomainen jalkapalloilija, joka erottui paitsi kenttätehtävistä, myös skandaalisista teoista. Se oli hänen luonteensa, että kun hän työnsi erotuomarin jälkeen, harvat olivat yllättyneitä erotuomarista.

Mutta se, että tämä mies ansaitsi FIFA Fair Play, on yllättävää. Kuka olisi voinut odottaa tällaista arvoista tekoa iankaikkiselta taistelijalta?

Di Canio pelasi West Hamissa, ja Everton oli hänen kilpailijansa vuonna 2000. Kun “toffee”-maalivahti Paul Gerrard kaatui maahan loukkaantumisen jälkeen, pallo oli hyökkääjän jalkojen edessä. Hän tilanteen hyödyntämisen sijaan otti sen käsiinsä ja pyysi joukkuetta tarjoamaan lääkärin apua vastustajalle.

Kunniamaininnat:

1. Leicester City vs. Nottingham 2007: Leicester-pelaajan Clive Clarkin sydänkohtauksen aiheuttaman tauon jälkeen peli peruutettiin, molemmat joukkueet suostuivat toistoon. Lisäksi kun paluupeli alkoi, kettupelaaja antoi vastustajan tehdä maalin, palauttaen siten alkuperäisen tuloksen vastakkainasettelussa.

2. Amin Motevaselzade, 2010: Kuten Di Canio, myös iranilainen kieltäytyi tekemästä potkua ratkaisevassa vastakkainasettelussa nykyisen Fajr Sepasin ja Steel Azinin välillä, koska maalivahti loukkaantui.

3. Kostin Lazar ja Vittorio Esposito, 2012: Molemmat pelaajat kieltäytyivät kohtuuttomasta rangaistuksesta. Lazer vaati erotuomaria peruuttamaan päätöksen, ja Esposito epäonnistui.