Katalonialaiset päästiivät jotenkin erittäin helposti La Masian oppilaan Valenciaan

HERARD Lopez

Katalonialaiset päästiivät jotenkin erittäin helposti La Masian oppilaan Valenciaan. On selvää, että Barcelona ei harkinnut Gerard Lopezin kykyä, joka “lepakoiden” leirillä kukoisti kaikessa kunniassaan päästäkseen tämän joukkueen kanssa Mestarien liigan finaaliin 1999/2000. Seurauksena oli, että kauden jälkeen Barcelonan oli haarnistettava lähes 22 miljoonaa euroa palauttaakseen Gerardin Camp Nouon. Mutta viisi vuotta, jonka keskikenttäpelaaja käytti sopimuksen nojalla katalaanien leirissä, ei tullut hänelle menestyksekkääksi. Toistuvat loukkaantumiset muresivat Gerard Lopezin uran, jonka vuoksi kesällä 2005 hänet vapautettiin vapaana edustajana Monacossa. Ranskassa keskikenttäpelaaja ei myöskään onnistunut, palaamalla pian Espanjaan, missä hän päätti uransa vaatimaton Girona -sarjassa vuonna 2011.

6. Philip CRYSTANWAL

Kesällä 2001 Barcelona maksoi 17 miljoonaa euroa 22-vuotiaalle silloiselle Monacon puolustajalle Philippe Cristanvalille. Pitkä ranskalainen näytti olevan erittäin hyvä sijoitus tulevaisuuteen, mutta uransa ei sujunut ollenkaan, kuten suurin osa asiantuntijoista oli ennustanut. Kahden vuodenajan ajan Kristanval piti 47 virallista ottelua Barcelonassa, mutta monissa näistä hän osoitti taktisen koulutuksen puutetta, ymmärryksen puuttumista kumppaneiden toiminnasta sekä katastrofaalista paikalliseen peliä. Ei ole yllättävää, että Barca ei onnistunut löytämään ostajia Kristanvalista, ja joutui sen vuoksi vapauttamaan ranskalaisen vapaana edustajana Marseillessa pelastaakseen ainakin seuran velvollisuudesta maksaa huomattava palkka pelaajalle. Kristanval lopetti pelin uransa vuonna 2008, kun hän oli vain 30. Ranskalainen raukesi sopimuksen Fulhamin kanssa, eikä Philip löytänyt itselleen uutta klubia päättäessään, että hänellä oli tarpeeksi jalkapalloa.

5. ALFONSO Perez

Kadonnut Luis Figon kesällä 2000, Barcelona osti Alfonso Perezin Betisiltä 16,5 miljoonalla eurolla. Sevillan joukkueessa Alfonso osoitti erinomaista suoritusta ja keskittymistä vastustajan maaliin, mutta Camp Nou -pelissä hän epäonnistui täysin.