Ronaldo on luettelomme vanhin, mutta kukaan

Ja tässä on vieläkin vaikuttavampi siirto: Filipe Coutinho Liverpoolista Barcelonaan 145 miljoonalla eurolla.

Siirto tapahtui tammikuussa 2018, mutta Kataloniassa brasilialainen ei juurtunut. Vuonna 2019 hän katseli entisen klubinsa juhlivan voittoa Mestarien liigan yhteydessä, ja Griezmannin tultua pientä tilaa Barcelonassa ei pelkästään Zenitiin lähteneelle Malcolmille, vaan Coutinhoa, joka oli lainattu Bayerniin . Brasilialaisella sopimuksella on mahdollisuus ostaa takaisin.

3. Kilian Mbappe – PSG

Vuonna 1958 vielä hyvin nuori Pele teki kaksi kertaa Mundial-ottelussa ja jopa sijoitettiin finaaliin. Vasta vuonna 2018 toinen teini-ikäinen onnistui rikkoa tämän ennätys – Kilian Mbappe.

Ranskalainen vahvisti asemansa tulevana legendana vuoden 2018 maailmancupissa Venäjällä, joka voi jopa ylittää Ronaldon tai Messin. Ehkä PSG ei maksanut liikaa, antaen hänelle 135 miljoonaa euroa.

2. Cristiano Ronaldo – Juventus

Juventus on yrittänyt kauan selvittää mysteerin siitä, kuinka Real Madrid on jatkuvasti voittanut Mestarien liigan ja ymmärtänyt lopulta Ronaldon. Ilman suurta portugalilaista vakaa voitto Euroopassa on mahdotonta. Tuloksena on 117 miljoonan punnan kauppa.

Ronaldo on luettelomme vanhin, mutta kukaan ei voi vakavasti väittää, että Manchester Unitedin 33-vuotias entinen pelaaja ei ole rahan arvoinen. Ensimmäisellä kaudellaan hän teki 21 maalia ja voitti Scudetton, mutta Mestarien liigan voittoa ei tapahtunut.

1. Neymar – PSG

Neymar muutti Qatarin ranskalaiselle PSG: lle ennätyksellisellä 222 miljoonalla eurolla – huomattavasti enemmän kuin 88 miljoonaa euroa, jonka hän maksoi Barcelonassa vuonna 2013.

Monet eivät vieläkään ymmärrä, miksi pelaaja, jota kutsuttiin tulevaisuuden Barcan legendaksi, lähti joukkueesta, jossa hän pelasi niin hyvin. 105 maalia 186 ottelussa ovat loistava tulos. Mutta Qatarin rahan kieltäminen on erittäin vaikeaa.

Tämä kesä osoittautui rikas korkean profiilin siirroista. Pelaajat lähtevät ja tulevat ennätyksellisiä määriä, ja harvat ihmiset ovat jo yllättyneitä siitä, että aiemmin vähän tunnettujen esiintyjien arvioidaan olevan useita kymmeniä miljoonia. Nämä ovat todellisuuksia.

Puhutaanko valmentajista, jotka ovat ansainneet seuroilleen eniten rahaa vuodesta 2008 lähtien.