Syy on sama – taloudelliset vaikeudet ja velat

He aikoivat maksaa sen osittain EM-kisojen voiton vuoksi. Mutta kävi ilmi, että euro ei koskaan pysähtynyt Odessassa, ja velat pysyivät. On epärealistista maksaa heille nykyisessä tilanteessa, koska grivna devalvoituu. Genrelain mukaan Chornomoretsin presidentti Sergei Kernitsky päätti ryhtyä hyökkäykseen tappiollisessa tilanteessa vetoamalla Ukrainan ja Venäjän väliseen aseelliseen konfliktiin:

″ … ”Emme tiedä mihin tämä raha menee: menisikö se noihin säiliöihin vai muihin aseita vastaan … ″
Kernitsky sai julkisen tuen, joka oli aina valmis uskomaan ideologisen vihollisen olemassaoloon ja hänen jatkuviin machinaatioihinsa, mutta ei tullut lähelle ongelman ratkaisua.

Volynilla, Karpaateilla ja Goverlella kiellettiin rekisteröimästä uusia pelaajia. Syy on sama – taloudelliset vaikeudet ja velat. Kaikkein valitettavasti Lutskin ja Uzhgorodin seuroilla. Kauden ensimmäisen osan tulosten mukaan Volhynia oli viidennellä sijalla sijoituksessa, joka pääsi pääsemään Eurooppa-kuppeihin. Mutta entisten pelaajien Issa Ndoyen ja Dushan Savichin vanhoista veloista poistettiin klubilta 12 pistettä, ja äskettäin päätettiin poistaa vielä kuusi pistettä, koska rahaa ei ollut maksettu Petar Zaneville. Seurauksena joukkueen on taisteltava selviytymisestä. Vain on epätodennäköistä, että taistelu todella tapahtuu. Ennen ensimmäistä kevätottelua Metalistin kanssa Volynin valmentaja Vitaly Kvartsyany totesi avoimesti:

″ …– Perustamme pelaajat sen perusteella, että heille annetaan mahdollisuus pelata jalkapalloa. He pelastivat joukkueessa kaikki pelastettavat. Meillä on taistelijoita, hahmoisia ihmisiä, jotka rakastavat jalkapalloa ja haluavat käyttää aikaa, joka meillä on jäljellä ennen mestaruuskilpailun loppua, osoittaakseen heidän parhaat ominaisuutensa. Ehkä jotkut heistä ovat kiinnostuneita muista klubeista, ja aloitamme tyhjästä … ”

Eli huhut joukkueen hajottamisesta kesän jälkeen eivät ole vain huhuja.
Goverla aloitti talviharjoitteluleirin myöhemmin kuin muut UPL-joukkueet, ja tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin Uzhgorod-seurueella ei ole rahaa, olipa se kuinka trudittaalta se kuulostaa. Toiseksi siihen ei käytännössä jää mitään pelaajia. Joukkueen selkäranka muodostui syksyllä Dynamossa vuokrattavista pelaajista, jotka yrittävät muuttaa klubin rekisteröintiään kaikin mahdollisin voimin.