Hamilton päätti F1-mestaruuden voitolla Abu Dhabissa

Abu Dhabi -kisa tapahtui ikimuistoisessa, nostalgisessa ilmapiirissä. Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso poistuu Formula 1: sta, toinen mestari Kimi Raikkonen lopettaa Ferrarissa ja lähtee 39-vuotiaana auttamaan maakunnan Sauberia. Vastuu tahtoaan hän jätti hyvästit Grand Prix Esteban Oconille, jolla ei ole sitoutumista ensi vuonna. Kuten Markus Ericsson, joka menee kilpailuun Yhdysvaltoihin.

“Jos en kommentoi, tulen tapaamaan sinua”, Alonso lupasi maalissa.Jenson Buttonin tavoin hän allekirjoitti sopimuksen Ison-Britannian televisioaseman Sky Sportin kanssa.

McLarenin kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on päättänyt uransa Formula 1: ssä 11. sijalle, jota ei ole muutettu viiden sekunnin rangaistuksella radan lyhentämisestä.

“Fernando Alonso on todellinen legenda, ennen kuin pääsin Formula 1: een, ihailin mitä hän teki ja teki. Urheilulajeista puuttuu hänet lentäjänä, ja me kaipaamme häntä myös ihmisenä ”, sanoi Lewis Hamilton huolimatta kovasta sodasta Alonson kanssa ensimmäisen vuoden aikana Formula -sarjassa.Mutta lopulta tein hyvin, että luotin insinööreihin. Meillä ei ole mennyt niin hyvin ensimmäisestä harjoituksesta lähtien, joudimme vaihtamaan paljon asioita autossa, joten minun piti luottaa niihin ”, kommentoi kilpailun voittaja.

maaliin. ”Sebastian on erittäin vahva vastustaja ja on todella vaikeaa kilpailla häntä vastaan. Se ei ehkä näytä, mutta joka viikonloppu on meille valtavan paineen alainen. Ja olen vakuuttunut siitä, että ensi vuonna se on vahvempi. Mutta toivon myös niin, “lisäsi Ison-Britannian mestari.

” Se on ollut minulle erittäin vaikea vuosi. Aivan kuten tänään, yritin esiintyä viimeiseen hetkeen. Ajattelin tulla Lewisin luo.Se ei ollut helppoa, mutta lopulta kootimme sen ja jotenkin pääsin palkintokorokkeelle hyvin suunnitellun pysähdyksen ansiosta ”, kuvaili jatkuvasti paranevaa Red Bullin kilpailijaa.

Kilpailun lopussa hänen, kuten Vettelin, piti ohittaa Bottase ja kamppaili useiden kilpailijoiden kanssa kierrosta taaksepäin. ”Se ei ollut helppo tilanne, koska Toro Rosso ruiskutti öljyä yhden kierroksen taaksepäin ja sain kypärän visiiriini. Mutta kuten sanoin, teimme sen jollain tavalla. ”Daniel Ricciardo jätti hyvästi neljännelle sijalle ennen lähtöään Renaultille, joka liittyi Formula -sarjan 150-vuotisjuhlaan. ”Halusin todella olla palkintokorokkeella. En ole onnellinen neljännestä sijastä, mutta en voinut tehdä siitä paljon ja yksi luku päättyy.Kiitän koko Red Bullista ”, Ricciardo sanoi.

Valtteri Bottas epäonnistui toisen merkkinsä kanssa. Fin ei yksinkertaisesti ollut nopeaa, kilpailun toisella puoliskolla kolme kilpailijaa ohittivat hänet ja koska ainoa ylhäältä ajava ratsastaja joutui tuplaamaan renkaiden kuoppiin. Hän sijoittui viidenneksi ja putosi viidenteen mestaruuden lopullisessa sijoituksessa. Suomalainen legenda jätti hyvästit Abu Dhabissa sijaitsevalle Ferrari-joukkueelle, eikä se ollut hänen jättämänsä jäähyväiset. Seitsemännellä kierroksella Raikkonen seisoi paikallaan pysyvän auton kanssa maaliviivalla.

Jälleen renaultimoottori

< p> Alku oli mielenkiintoinen, mutta kaikki edessä olevat ajajat pitivät paikkansa.Tietysti paitsi Verstappen, joka putosi yhdeksänteen moottori-ongelmien takia. Häntä kiinnosti myös Charles Leclercin hyökkäys Daniel Ricciardia vastaan. Monačan nautti viimeisestä kilpailustaan ​​Sauberissa suuresti, ja vaikka hän sijoittui seitsemänneksi varhaisen kuopan pysähdyksen jälkeen, hän voi olla tyytyväinen. Alahintaisen Sauberin myötä Kimi Raikkonen herätti huomiota kuten vuonna 2001. Ja kuten hän, hän lähtee vahvempaan joukkueeseen. Raikkosen tapauksessa se oli McLaren.

Kilpailun keskeytti ensimmäisessä kierroksessa vaarallisen näköinen onnettomuus Nick Hülkenbergiltä, ​​jonka auto lensi ilmaan jouttuaan kosketuksiin Haasin Romain Grosjeanin kanssa, kääntyi useita kertoja ja päättyi esteessä.Renault-kuljettaja ilmoitti heti radiolle, että hän oli kunnossa, mikä vahvistettiin seurantatutkimuksella.

Kiitotielle vedetty hidastusauto. Palattuaan kuudennen kierroksen kuoppasykleihin Verstappenin ongelmat jatkuivat. Ocon-ohituksen jälkeen moottori jäi jälleen moottorin taakse ja jäi molemmista kilpailijoista taaksepäin. Hänelle onneksi se oli viimeinen kerta kilpailussa.

Hän menetti Mercedes-kuljettajien johtoaseman vasta kuopan pysähdyksen jälkeen, jonka hän oli päättänyt tehdä jo seitsemännellä kierroksella. Brittiläinen ratsastaja käytti virtuaalista turvaautoa, joka otettiin käyttöön sen jälkeen kun Kimi Raikkonen pysähtyi maalilinjan teknisten ongelmien takia.Suomalainen lentäjä yritti käynnistää auton jonkin aikaa uudelleen, mutta epäonnistui ja hänellä oli huono jäähyväiset Ferrariin ennen menemistä Sauberiin. Ratsastajat ajoivat edessä oleviin mekaanikoihin, ja hän onnistui pitämään tahdinsa ja katsomaan renkaita. Daniel Ricciardo kääntyi myös kuoppaan 34. radalla ja mestari otti valtimensa jälleen Abu Dhabissa.Sebastian Vettel lähestyi häntä maalin eteen, mutta tämä oli suurin vastus, jonka Hamiltonin vastustajat pystyivät tänään tekemään Yas Marinin radalla.

Sama strategia kuin maailmanmestari, seitsemäs kierros. valitsi kaksi muuta ratsastajaa – Charles Leclerc, joka ajoi kaivoihin viidenneltä sijalta, mutta sijoittui seitsemänneksi, ja Romain Grosjean, joka myös ei auttanut ja putosi yhdeksänteen. Vain nopeatempoinen Hamilton onnistui pitämään asemansa riskialtisella strategialla. Trooppisessa kuumuudessa asfalttipisarat kuivattiin kuitenkin melkein samaan aikaan kun ne osuivat siihen, joten sateella ja tuloksilla ei ollut vaikutusta kilpailuun.