Alexandre Lacazette pelastaa Arsenalin, mutta boot tervehtivät Southamptonin tasapeliä

Harvoin 96. minuutin taajuuskorjain voidaan saavuttaa tällaisella välinpitämättömyydellä. Southamptonin olisi pitänyt olla Arsenalin ulottumattomissa, kun lisätty aika tikui, mutta ongelma, kun joku kuten Alexandre Lacazette pysyy kentällä, on se, että hetken tarkkaamattomuus voi johtaa nopeaan rangaistukseen. Joten kun keskikenttäpelaaja hyödynsi epäröivää puolustusta Gabriel Martinellin keskeltä ja hyökkäsi korkealle verkkoon pariteetin palauttamiseksi toisen kerran pelissä, Emiratesin ympärillä olevan helpotuksen olisi pitänyt olla tuntuva.

Sen sijaan vaste mykistettiin silmän liikkumiseen saakka. Lacazetten tunnustus pelastustoiminnasta oli vähäinen, kun hän seisoi liikkumattomana rangaistusalueen sisällä, ja joukkuetoverinsa olivat myös haluttomia kasaamaan mitään juhlia.Se tuntui melkein hankalalta, mutta kesti vain muutama minuutti selvittääksesi, mitä kotijoukko todella ajatteli. Boosien desibelitaso teki sen täysin selväksi, ja jos vieraspuoli olisi pitänyt kiinni ansaitsemastaan ​​lopputuloksesta, seuraukset olisivat varmasti olleet kaikenlaiset kapinat. Manchester City – Chelsea: Premier League – live! Lue lisää

Mutta Unai Emery epäonnistuu, vaikka Arsenalin hallituksen julkisesti ilmoittama luottamus päävalmentajaan näyttää asettavan heidät tiukasti vähemmistöön.Lukuun ottamatta 20 minuutin loitsua puoliajan jälkeen, jonka Emery merkitsi parhaansa kautta kauden, tämä oli passiivinen ja kalpea hinta, josta on tullut väsyttävän tuttu kannattajille, ja se oli jyrkässä ristiriidassa Southamptonin tuottaman innokkaan, kunnianhimoisen suorituskyvyn kanssa. puolella, jonka olisi pitänyt olla yhtä alhainen itsevarmuudessa.

Rangaistunut Ralph Hasenhüttl valitti, ettei hänen puolueensa ollut tehnyt “kolme, neljä tai viisi maalia”. Heidän olisi pitänyt hallita vielä vähintään kaksi James Ward-Prowsein jälkeen, kun Bernd Leno torjui rangaistuksensa ja palautti etunsa 71. minuutilla. Varajäsen Moussa Djenepo toi kuitenkin kahdesti loistavia mahdollisuuksia.Yksi oli puhdistettu Joe Willock ja toinen sijoitettu tuhlaavan leveä; oli myös muita mahdollisuuksia, ja Hasenhüttlillä oli piste, kun hän sanoi, että 70. minuutista lähtien “vain me pelasimme”. James Ward-Prowse juhlii Southamptonin johtamista eteenpäin. Valokuva: Andy Rain / EPA

Tämä koski myös alkuvaiheita. Southampton karjasi loukkuista ja ei näyttänyt yhtään joukkueelta, joka kuukausi sitten oli naurunalaisena lähettäessään yhdeksän Leicesteriä vastaan. He ansaitsivat täysin Danny Ingsin johdon, joka oli valppaana, kun Ryan Bertrand liukasteli hänet nopeasti toteutetulla vapaapotkulla läpi ja viimeisteli hyvin.Arsenalin puolustus oli lykännyt ja Ings, kaikkivaltias tuholainen, olisi voinut kaksinkertaistaa laskunsa pian sen jälkeen puolivälillä, joka välähti.

Kun Lacazette hyödynsi puolueensa ensimmäistä todellista uhka-hetkeä, löi sen jälkeen, kun Pierre-Emerick Aubameyangin ponnistelut oli estetty, kaikki Arsenalin suostuttelun optimistit ovat saattaneet nähdä heidän neljän pelin voittamattoman ottelunsa liigassa. Mutta mahdollisuus rakentaa liikearvoa annettiin, ja Emery tiesi sen selvästi.

“Menetimme erittäin hyvän mahdollisuuden olla yhteydessä tukijamme”, hän sanoi. ”Ymmärrän kannattajat.He ovat nyt turhautuneita, pettyneitä ja vihaisia, ja myös pelaajat kokevat saman. ”Todd Cantwell auttaa Norwichia voittamaan kauden ensimmäisen vierasvoiton Evertonissa. Lue lisää

Jonkin aikaa Nicolas Pépén puoliajan jälkeen. ajankäyttö pakotti aluksi konservatiivisen näköisen valinnan etujalkaan, Arsenal näytti kykenevältä luomaan positiivisia tunnelmia. Pépé, joka etsii edelleen ensimmäistä maaliaan avoimesta pelistä, osui pomppivaan volleeseen baaria vasten ja Alex McCarthy pelasti Aubameyangista läheltä.Mutta Southampton pysyi uhkana ja Ward-Prowse sai mahdollisuuden, kun Kieran Tierney veti Ingsin takaisin sen jälkeen, kun vaikuttava 19-vuotias hyökkääjä Michael Obafemi oli jälleen onnistunut hyvin.

Vierailijoiden aukkoja seurasi , ja yhdessä mielessä on ihme, että Arsenal kokoontui vastaamaan ollessaan niin lujasti köysien päällä. Mutta Emery tunnusti Lacazetten ja yrityksen osoittaman innostuksen puutteen loppupuolella, oli “esimerkki siitä, miltä heistä tuntui”, ja myönsi, että kaikkien mukana olevien on parannettava nopeasti.

“Tiedän, että pystyn paremmin”, Emery sanoi. “Voin ottaa pelaajilta lisää esityksiä ja yritän tehdä sen.” Tämän todistuksen perusteella hänellä oli parempi osoittaa pystyvänsä lyhyessä järjestyksessä.