”Teräs hiljaisuuden takana”, joka on tehnyt Kyle Edmund Britannian uuden tähden

Mutta Australian avoimessa tiistaina tilaisuudessa Andy Murray ei peellyt väkijoukkojen korotuksissa, vaan Kyle Edmund, iso lyövä mutta introvertti 23-vuotias Yorkshirestä.

Edmundin upea nelisetti Voitto kolmannesta siemenestä. Grigor Dimitrov ajaa hänet harvinaiseksi: kun hän kohtaa perjantaina kroatialaisen Marin Cilicin, hänestä tulee vain kuudes brittiläinen mies, joka pelaa Grand Slam-välierässä. Kuitenkin Martin Weston, nurmikontennisyhdistyksen valmentaja, joka on tuntenut Edmundin pelaajan 10-vuotiaasta lähtien, epäili aina olevansa päivä. Kyle Edmund kohtaamaan Cilicin Australian Open -puolueella Nadalin eläkkeelle jäämisen jälkeen. Lue lisää

“Kyle oli peloton jo hyvin varhaisesta iästä ”, Weston kertoi Guardianille. ”Hän on aina halunnut pelata aggressiivista tennistä ja lyödä paljon voittajia. Häntä ei koskaan petetty menettäessään.Se vain vaikeutti häntä harjoittelemaan. Kun hän oli 16-vuotias, tunsin, että hänellä oli mitä tehdä sen tekemiseen. Ihmiset sanovat joskus, että hän on introvertti kentältä, mutta hiljaisuuden takana on helvetti paljon terästä. ”

Edmund syntyi Johannesburgissa vuonna 1995, mutta hänen perheensä muutti Yorkshireen, kun hän oli kolmevuotias. Westonin mukaan hän oli ”viisi tai kuusi”, kun hän alkoi lyödä palloja YPI-tenniskerhossa Hullissa ja teki nopeasti vaikutelman miehestä, josta tuli hänen ensimmäinen valmentaja, Richard Plews. Edmund ei kuitenkaan ottanut urheilua erityisen vakavasti vasta, kun hän voitti paikan Bisham Abbeyn kansallisessa urheilukeskuksessa ollessaan 13-vuotias.

Kuten hän myönsi: ”Se tarkoitti muuttoa kotoa, etkä haluat siirtyä pois kotoa mistään, etenkin klo 13.Silloin aloin miettiä: ‘Oikein, aiot tehdä tämän oikein nyt.’ ‘Pikaopas Kyle Edmundin faktatiedosto Näytä piilota

Edistyminen oli nopeaa. Kaksi vuotta myöhemmin hän oli matkalla monille tavoitteleville tennispelaajille ja muutti Roehamptonin kansallisen tenniskeskuksen alueelle, missä hän työskenteli muun muassa entisen US Open -sarjan Greg Rusedskin kanssa ja siirtyi tasaisesti nuorten sijoitukseen.

Oli myös apua odottamattomalta lähteeltä: itse Murrayltä. Monet huipputähdet eivät välitä etenkin läpi tulevista nuorista. Murray kuitenkin kutsui Edmundin – yhdessä useiden muiden brittiläisten nuorten kanssa – pysymään harjoittelupisteessään Miamissa ollessaan vielä teini-ikäinen, ja hän sai pian vaikutuksen lahjakkuudestaan ​​ja sovelluksestaan.Sillä välin Edmund sai eturivin istuimen mestariksi saamiseksi.

“Se on vain hänen ympärillään, poimien vinkkejä, katsomalla mitä hän tekee”, Edmund sanoi. “Hänen työetiikka on jotain, mikä on erittäin korkeaa ja selvää nähdä, ja se osoittaa, miksi hän on vaikea lyödä oikeudessa.”

Parista on sittemmin tullut hyviä ystäviä. Edmund oli yksi harvoista pelaajista, jotka kutsuttiin Murrayn hääihin – ja vaikka hän ei voinut tehdä sitä sitoumuksista johtuen, hän lahjoitti parille Murrayn, hänen vaimonsa Kimin ja heidän kahden koiransa pilakuvan. Ei ollut yllättävää, että Murray tweettoi ”Vau!” joko Edmundin viimeisimmän voiton jälkeen.

Edmund on erittäin aggressiivinen pelaaja kentällä, mutta hänet tuntevat ihmiset sanovat olevansa ujo.Hän on lähellä vanhempia Steveniä ja Deniseä ja hänen sisartaan Kellyä, ja hän tykkää katsella Liverpoolia. “Hän on fantastinen nuori mies, olisin varmasti ylpeä hänestä, jos hän olisi poikani”, lisää Weston. “Hän on hyvin maanläheinen, nöyrä ja vaatimaton.” Facebook Twitter Pinterest Kyle Edmund täydessä lennossa Grigor Dimitrovia vastaan. Valokuva: Mark Kolbe / Getty Images

Ehkäpä suurin yllätys Edmundin tämän vuoden Australian Open -sarjan juoksusta oli, että se ei tullut aikaisemmin. Hän oli keskeinen osa Ison-Britannian Davis Cupin voittajajoukkuetta vuonna 2015 – pelaamassa finaalia vasta 20-vuotiaana -, kun taas rangaistuspotkustaan ​​on pitkään pidetty pelin parhaimpana.

Monet uskovat äskettäin tapahtuneen vaihtoon hänen valmennustiiminsä, jota vetävät ruotsalainen ruotsalainen Frederik Rosengren ja brittiläinen valmentaja Mark Hilton, on saatu aikaan ero.Heidän keskuudessaan he ovat tuoneet hänen palvelunsa ja parantaneet liikettä. Pienten marginaalien urheilussa Edmundin korvien väliseen eroon tehdyt muutokset ovat luultavasti merkittävimpiä kaikista. Rafael Nadal jää eläkkeelle Marin Cilicin siirtyessä Australian Open-välierään. Lue lisää

“Olemme puhuneet paljon tästä: pelata voittaakseen, ei pelata välttämättä häviämistä, olla sydän ”, sanoi Rosengren tällä viikolla. “Nämä kaverit eivät anna sitä sinulle ilmaiseksi. Sinun täytyy uskoa, että voit tehdä sen vaikeissa tilanteissa tarjoamalla sarjoja ja otteluita. Hän on tehnyt niin. ”

Ja sitten jotkut. Viime vuonna Edmund tunnettiin häviävän läheiset ottelut. Jotkut jopa merkitsivat hänet kuristimeksi. Mutta hänen hämmentävä voitto Dimitrovista osoitti, että hän pystyy käsittelemään painetta.Ja Weston ei usko, että edessään viime vuoden Wimbledon-finalistin Cilicin välierissä ja mahdollisesti Roger Federerin päästä finaaliin, tulee brittiläinen numero 2 ollenkaan.

”Yksi mielessäni kiinni juttu on Meksikon turnauksesta Kylen kanssa, kun hän oli nuorempi ”, hän selittää. “Hän pelasi jonkun, joka sijoittui huomattavasti korkeammalle, mutta muistan vain katselevan hänen vapauttavan terrorinsa tämän ranskalaisen pojan kimppuun kädenpäällä eteenpäin.” Silti hän oli niin keskittynyt, että oli unohtanut pisteet ja oli valmis seuraavaan pisteeseen. Luota minuun, jos hän pääsee vyöhykkeelle, hän aiheuttaa kenelle tahansa ongelmia. Näimme sen Dimitrovia vastaan. Kyle on sellainen erityinen. ”