Uefan Europa Conference League todennäköisesti pitää vain isot kalat onnellisina

Ainakin tämä oli puolueen linja, kun Uefan presidentti Aleksander Ceferin paljasti turnauksen järjestön toimeenpanevan komitean kokouksessa Ljubljanassa tiistaina, vaikka kyynikot saattaisivat olla tekosyynä luulemaan, että on vain muutakin kuin sopiva pitää eurooppalainen Jalkapallo on myös tyytyväinen ja varmistaa, että rikkaimmat seurat pääsevät edelleen Mestarien liigaan. MK Dons – Liverpool, Manchester United – Rochdale: Carabao Cup – live! Lue lisää

Viime vuonna joulukuussa vahvistettu ja tällä viikolla ratifioitu Eurooppa-konferenssiliiga istuu hierarkiassa Mestarien liigan ja Europa-liigan alapuolella. Siihen kuuluu 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahdeksaan neljän ryhmään.Ryhmän voittajat etenevät viimeiseen 16: een, ja toinen pudotuskierros pelataan ennen viimeistä 16: ta toiseksi sijoittuneiden joukkueiden ja kahdeksan joukkueen välillä, jotka pudottavat Europa-liigasta. Europa Conference League -voittajat pääsevät seuraavan kauden Europa-liigaan. Ottelut pelataan torstaina aloituspaikoilla klo 17.45 ja 20.00 Ison-Britannian aikaa.

Kansallisten yhdistysten tehtävänä on päättää paikan ansaintakriteerit Englannin, Espanjan, Ranskan, Italian ja Saksa saa yhden.Englannin joukkue menee ensi kauden Carabao Cupin voittajien joukkoon, mutta jos joukkue pääsee Eurooppaan muilla tavoin, kuten Manchester City teki viime kaudella, Europa Conference League -sovelluksen vastaanottajat määräytyvät liigan sijainnin mukaan.

Liikkeellä, jolla voi olla vakavia seurauksia skotlantilaisille seuroille, Uefa on ilmoittanut, että Euroopan liigan ryhmävaiheita vähennetään 48 joukkueesta 32: een vuodesta 2021 lähtien. Siitä lähtien vain Uefan kerrointaulukossa 15. tai korkeammalle sijoittuneet maat pääsyn Eurooppa-liigaan. Pienemmällä listalla olevien maiden liigavoittajat pääsevät edelleen Mestarien liigan karsintaan, mutta näyttävät todennäköisesti pääsevän Eurooppa-konferenssiliigaan, jos he eivät pääse ryhmävaiheisiin.On korostettava, että karsinnasta ei ole vielä päätetty tarkemmin. Sudet alkavat huonosti aloittaa ryhmävaiheen, kun Braga käyttää hyväkseen huolimattomaa puolustusta. Lue lisää

Skotlannin Valioliiton voittajat pääsevät tällä hetkellä Mestarien liigan karsintakierroksiin. joukkueet, jotka sijoittuvat toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi, kilpailevat Eurooppa-liigan karsinnoissa. Skotlanti on 19. sijalla Uefan kertoimissa, mikä tarkoittaa, että kaikki paitsi mestarit siirtyisivät automaattisesti uuteen kilpailuun ja kärsivät oletettavasti taloudellisista seurauksista. Jos Skotlanti paranisi sijoitustaan ​​15. sijalle tai korkeammalle, heillä voi olla jopa viisi edustajaa Euroopassa: kaksi Mestarien liigan karsinnoissa ja kolme muualla.

Englannissa on tehty paljon siitä, että Premier League -matkoja on tehty susien kärsimä.Huolimatta Nuno Espírito Santon vakuutuksista ennen kauden alkua, että joukkue olisi hyvin varusteltu ylläpitämään liigamuotoa, joka ansaitsi heille pätevyyden tämän kauden Eurooppa-liigaan, kaikki saatavilla olevat todisteet viittaavat siihen, että mantereen escapadeilla on ennustettavissa oleva kielteinen vaikutus kotituloksiin. / p>

Viime vuosina Valioliigan Big Six -joukkueen ulkopuoliset joukkueet ovat kärsineet kotirintamalla, kun ovat nousseet torstaista sunnuntaihin Euroopan liigan juoksumatolla. Niiden välillä Burnley (14), Everton (12), Southampton (17) ja West Ham (17) saivat 60 pistettä vähemmän kausien aikana, jotka seurasivat välittömästi eurooppalaista karsintaa. Ei tarvitse nero selvittää miksi.

Euroopan toisen tason kilpailuun pääseminen haittaa sellaisten klubien mahdollisuuksia potkaista ja päästä siihen.Epäillään, että Uefa ja ne Premier League -hierarkian kärjessä olevat klubit ovat täysin tyydyttäviä tyydyttämättömään vauraudenhakuunsa.

Suden fanien pitäisi nauttia Euroopasta, mutta heillä on oikeus pitää sitä häiriötekijänä, joka lopettaa mahdollisuuden kaataa Valioliigan neljän parhaan puolueen kauden aikana, jolloin Tottenhamin, Manchester Unitedin ja Chelsean paikat näyttävät olevan uhattuna.Europa Conference League vaarantaa entisestään kaikki pienet mahdollisuudet, jotka kunnianhimoisilla keskisuurilla huippuluokan joukkueilla Euroopan suurimmista liigoista on pääsemässä Uefan sinirivitapahtumaan.

Vaikka tämä uusi kilpailu varmistaa useamman seuran kuin koskaan päästä mutaiseen spatsaansa eurooppalaisessa kilpailussa, näyttää olevan täysin selvää, että se kiristää niiden rikkaiden grandien kuristusta Englannin, Espanjan, Ranskan, Italian ja Saksan liigoista, jotka pitävät paikkansa manner-eliitin joukossa ei niinkään etuoikeutena kuin jumalallisena ja luovuttamaton oikeus.